Rodzice mogą cofnąć zatwierdzenie aplikacji w przypadku nadzorowanych użytkowników na urządzeniach z Androidem za pomocą aplikacji Google Family Link. Jeśli zatwierdzenie aplikacji zostanie cofnięte w przypadku nadzorowanego użytkownika, nie będzie on już mógł korzystać z Twojej aplikacji. Google Play powiadomi Cię o cofnięciu zatwierdzenia.
Przed cofnięciem zatwierdzenia
Google Play będzie uwzględniać installID w odpowiedzi interfejsu Play Age Signals API (beta) dla każdego użytkownika i urządzenia. Możesz przechowywać ten identyfikator installID na serwerze backendu aplikacji, aby otrzymywać powiadomienia o cofnięciu zatwierdzenia aplikacji.
Po cofnięciu zatwierdzenia
Google Play udostępnia szczegóły dotyczące cofniętych zatwierdzeń aplikacji, wyświetlając identyfikator
installID danego użytkownika na karcie Cofnięte zatwierdzenia aplikacji na stronie
Sygnały dotyczące wieku w Konsoli Google Play. Możesz tu pobrać plik CSV z listą cofniętych zatwierdzeń aplikacji. Wartości installID cofniętych zatwierdzeń są przechowywane przez 90 dni, a potem usuwane.
Powtarzające się zatwierdzenia i unieważnienia
Jeśli rodzic ponownie zatwierdzi tę samą aplikację dla użytkownika, a urządzenie nie zostanie zresetowane, w odpowiedzi interfejsu Play Age Signals API dla ponownie zatwierdzonej aplikacji zostanie zwrócony ten sam identyfikator installID.
Jeśli zatwierdzenie aplikacji zostanie ponownie cofnięte, ten sam installID pojawi się
jako nowy wpis w tabeli na karcie Cofnięte zatwierdzenia aplikacji
na stronie Sygnały dotyczące wieku. Oznacza to, że jeden identyfikator installID może pojawić się w tabeli cofniętych zatwierdzeń aplikacji wiele razy – po jednym razie na każde cofnięcie.